Jest pewna rzecz, która mnie irytuje.
Chciałem odnieść się do wszędziebylskich opinii jakoby:
- Nokii nie da się porównać z smartphonami Highendowymi typu Xperia, Iphone-oczywiście, Htc - topowe modele itd. - bo to zupełnie inna półka!!! Inne światy, Niebo a ziemia itp.
Po czym czytam dalej test Nokii i zazwyczaj następują pozytywne odczucia odnośnie GPS, WIFI, EKRAN DOTYKOWY itd.
Jednocześnie jak czytam (a naczytałem się naprawdę wiele) recenzje, bardzo szczegółowe, dotyczące chociażby wyżej wymienionych telefonów - okazuje się, że w jednym WIFI chodzi kiepsko, w drugim Nawigacja - to tylko marzenie.
Czegoś tu nie rozumiem. Albo coś działa dobrze albo nie. Dla mnie te szufladki typu "highendowy" lub "ze średniej półki" są naprawdę zbędne.
Skoro nasza nokia ma funkcje te same co telefony za 3000 - to porównajmy te funkcje a nie uciekajmy się do jakiś śmiesznych sloganów. Dla mnie ważne jest funkcja - a nie Marka i czy koszt telefonu!!! Trzeszcząca obudowa 5800 naprawdę nie jest wytłumaczeniem na wszystko i spokojnie może stanąć w szranki z TOPOWYMI modelami - porównując chociażby jakość działania poszczególnych funkcji.
Co o tym myślicie?
Druga sprawa - umieszczę wszystko razem:) Wszyscy narzekają na orange: że drogi, że powolny w update'ach itd.
Czegoś nie rozumiem:
oferta ERA biznes: 109zł abonament (250 minut) - 400zł NOKIA 5800
PLUS biznes - 128zl abonament (420min) - 160zł NOKIA 5800
Orange biznes - 107zł abonament (400 min) - 60zł NOKIA 5800
no naprawdę kiepski ten orange!!!
ps: tak w ogóle świetne forum - dużo się dowiedziałem dzięki Wam!:)